Έκθεση Θαλάσσιου Περιβάλλοντος

Μέσα στα βάθη των θαλασσών και στον Ελληνικό βυθό, υπάρχει ένας άγνωστος υπέροχος κόσμος, μια μαγευτική φυσική ομορφιά, που οι λίγοι που μπορούν να τον επισκέπτονται, έχουν το αίσθημα ότι μπαίνουν σ' ένα σιωπηλό παράδεισο με άπειρες παράξενες μορφές και χρώματα, με μύρια ζώα που μοιάζουν με φυτά και φυτά που μοιάζουν με ζώα.

Το παιχνίδι της ζωής, που παίζεται στη θάλασσα αφορά όλους τους ζωντανούς οργανισμούς της γης. Όλοι γεννιούνται, τρώνε και τρώγονται, παίζουν, μεγαλώνουν, αγωνίζονται, πολλαπλασιάζονται, διατηρώντας χωρίς να το γνωρίζουν τη θαυμαστή ισορροπία της ζωής, που δημιουργήθηκε πριν εκατομμύρια χρόνια στο υγρό βασίλειο του Ποσειδώνα και την «παραδίδουν» με το πέρασμα του χρόνου σε κάθε καινούργια γενιά. Αυτή την οικολογική ισορροπία, που είναι η απόλυτη προϋπόθεση για τη διατήρηση όλων των ζωντανών πλασμάτων πάνω στη γη και το καθαρό φυσικό τους περιβάλλον, οι πολυπληθείς κάτοικοι του βυθού τα θεωρούν παντοτινά.

Ο Ελληνικός βυθός είναι η μεγαλύτερη πηγή πλούτου, που έχουμε. Είναι η ίδια η ζωή μας και πρέπει όλοι, πολίτες και κράτος, να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρηθεί η ισορροπία του ζωντανού κόσμου της. Αυτό θα μας έλεγαν και οι λίγοι κάτοικοι του βυθού, που παρουσιάζονται στον επισκέπτη.

TOP